Menu

flase1

Tradice

Naší vášní jsou dobré rumy

Rodinná firma Oliver & Oliver, výrobce exkluzivních rumů PRESIDENTE, se věnuje řemeslné výrobě rumů té nejvyšší kvality – grandes rones, již od roku 1868. V této době patriarcha rodu Juanillo Oliver přišel na Kubu a začal zde pěstovat cukrovou třtinu, tabák a také vyrábět rum. Netrvalo dlouho a v průběhu několika let dosáhl na tomto poli velkých úspěchů.

Dnes nástupce Pedro Ramon Lopez Oliver vyrábí rumy nejvyšší kvality - grandes rones - v Dominikánské republice, kam rodina uprchla před revolucionáři Fidela Castra. Ve více než třech tisících sudech uchovává šest set tisíc litrů rumu, jejichž jedinečnost stojí na způsobu výroby a použití kvalitních surovin.

Tajemství jedinečnosti

Pro Výrobu rumů požíváme výhradně GUARAPU (odkaz na slovník shopu), tedy čistou šťávu z cukrové třtiny, nikoli však mošt či melasu, která je vlastně jen odpadem při výrobě cukru. Díky tomu je dosahováno čistších a průzračnějších rumů, než je obvyklé pro lehké rumy vyráběné z moštů a melas. Proto tato rumy předčí klasické lehké rumy co do chuti, vůně i barvy.

Zároveň dosahují výrazně nižších úrovní nečistot než ostatní rumy na trhu. To vše přispívá k tomu, že po příjemné noci strávené s našimi rumy nebude následovat „náročné ráno". Prémiový pravý rum PRESIDENTE z Dominikánské republiky je toho dokonalým příkladem.

Oliver & Oliver

Tradiční řemeslná výroba

Rumy Oliver & Oliver vyzrávají v sudech z amerického dubu, které jsou předem vypáleny za účelem zušlechtění jejich vlastností, které předávají našim rumům. Čerstvé destiláty, pálenka a voda se smísí s extra starou rumovou bází (madre de ron – matka rumu), která vždy zůstává ležet v sudech jako zbytkový základ
pro rum nový. Rum v těchto sudech vyzrává tradičním systémem solera až do stáří 25 let. Díky tomu naše „ultra prémiové" rumy patří mezi nejlepšími rumy světa.

Kromě rumových bází, přispívá k přirozenému zlepšení zrání rumů i použití malých 220 litrových sudů. Kombinace ideálního poměru množství rumu na plochu dřeva sudu, zaručují spolu se stálými vysokými teplotami v našich sklepích stejnorodější, vyváženější a hlubší vyzrávání. Průměrná celoroční teplota nad 30°C vyvolává během zrání rumu rychlejší a výraznější reakce, jejichž výsledkem jsou pak právě naše jemnější, hebčí a lépe ukončené zralé rumy.

Vyzrálý a pečlivě kontrolovaný rum je téměř hotov. Mohl by se rovnou stočit do lahví. To by ale naše rumy nebyly tak skvělé, jako jsou. Na konci celého procesu totiž necháváme rumy odpočívat ještě dva až šest týdnů, než se hotové stáčí do lahví. Tento „odpočinek" má podstatný vliv na kvalitu našich rumů a jen pod perfektním vedením mistra výroby rumu - maestro ronero - vzniká opravdu skvělý rum. Naší vášní jsou zkrátka dobré rumy.